Veerse Meer - Natur

Veerse Meer - 1

Het Veerse Meer is een natuurgebied ten noordoosten van Walcheren ten zuiden van het Noord-Beveland. Het meer is een populaire watersportplaats voor zeilers, sportvissers, en sportduikers. Er is ook gelegenheid voor surfen en waterskiën via een kabelskibaan en er is een kanohaven bij De Piet.

Rond het meer bevinden zich duizenden ligplaatsen voor plezierjachten. Bij de meeste eilanden en verschillende oevers zijn steigers voor pleziervaartuigen.

Er zijn enkele duikstekken, onder andere ten noorden van Wolphaartsdijk en aan de westkant van Veere. Jaarlijks worden in het meer circa twaalfduizend forellen uitgezet, waarvan de helft regenboogforellen en de andere helft beekforellen.

Natuurgebied

Het Veerse Meer is 22 kilometer lang Natura 2000-gebied. De breedte varieert van 150 tot 1300 meter; de totale oeverlengte bedraagt 55 kilometer. De diepte varieert fors en bedraagt maximaal 17,3 meter, met een gemiddelde van 5 meter.

Ook rondom het Veerse Meer kun je volop genieten. Ontdek de mooie natuur te voet of op de fiets. Of breng een bezoek aan de mooie steden en dorpen rondom het meer en laat je verrassen door de sfeer en dynamiek. Maar ook is dit gebied een paradijs voor vogels.

--
Im Herzen Zeelands liegt der Veerser See. Eines der größten Wassersportgebiete der Niederlande. Die Möglichkeit zum Angeln, Surfen, Segeln, Kanufahren, Wasserski und Sporttauchen sind vielfältig. Natürlich finden Sie hier auch zahlreiche Kursusmöglichkeiten und Materialvermietung für  angebotene Aktivitäten. Große und kleine Jachthäfen mit mehr oder weniger umfangreichen Fazilitäten sind im Brackwassergebiet zahlreich zu finden. Es ist ebenfalls ein prachtvolles Naturgebiet mit einem Erholungsgebiet entlang der Ufer und auf den kleinen Inseln (z.B. der Haringvreter) und Wander- & Radfahrmöglichkeiten.

Fur Information:

Veerse Meer

Lage